Indisk dal er en nydelig rett med torsk. Det er ikke så vanlig å få servert fisk i indiske retter på restauranter, men jeg anbefaler å prøve. Sausen er så god, at du nesten bare kan kose deg med den, sammen med godt brød. Om du vil ha den som vegetarrett, kan du erstatte kyllingfond med grønnsaksfond eller en buljongterning.
Skjær 600 g torsk i terninger. Finhakk 2 løk og 1 rød chili, del 20 cherrytomater i to, og press saften fra 1/2 sitron. Varm 2 ss rapsolje i en kjele, og fres løk og chili og 2 fedd finhakket hvitløk til løken er gyllen. Tilsett cherrytomatene og la det surre i fem minutter. Tilsett 1 ss garam masala, 1 ts gurkemeie, 1 ts revet ingefær, 2 ts tørket koriander, 2 ss kyllingfond og 1 ts spisskummen og bland det godt sammen. Tilsett 1 glass (650 g) hakkede tomater (helst Mutti), 1 boks kokosmelk, 1 kanelbark og 1 boks hermetiske linser, og la det koke under lokk i 5 minutter. Tilsett torsketerningene og la det trekke under lokk i 3 minutter.
Serveres med indisk brød, f.eks. nan, som du går kjøpt i alle dagligvareforretninger, eller du kan lage selv.
Det passer godt med mitt yndlingsnanbrød, som du finner oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1475154012_peshwari_naan.html
I India brukes det ofte indisk øl til maten. Det kan f.eks. serveres i disse lekre India Pale Ale-glasssene:
https://tracking.adviralmedia.com/click/386/56604/scandinaviandesigncenter
Dette så godt ut 😉
Nam 🙂