Reinsdyrbiff med rødvinssaus og gulrot- og sellerirotpuré

Vilt smaker alltid godt og det vanligste er å lage viltsaus til. Her har jeg laget en litt annen sausvariant til reisdyrbiffen. Den smaker nydelig til og føles heller ikke så tung, som ofte viltsauser kan gjøre.

Brun 300 g sopp (kantareller, aromasopp eller sjampinjong) i smør i ei panne. Det tar 3-4 minutter.

Finhakk 3 fedd hvitløk og 4 store eller 8 små sjalottløk, og la det surre med i panna i 1 minutt etter at soppen har begynt å få brunfarge. Tilsett 1 dl rødvin, 2 dl viltkraft og 3 dl fløte. Kok inn til det tykner.

Smak til med salt og pepper, og vend inn bladpersille.

Beregn 200 g reinsdyrbiff per pers. Krydre biffen med salt og nykvernet pepper. Brun den i 2 minutter på hver side i smør i ei panne. Steik den videre i ovnen i 6 minutter på 200 grader. Ta den ut og la den hvile i 5 minutter.

Server med små nypoteter og de grønnsakene du har lyst på. Her har jeg brukt en gulrot- og sellerirotpuré, som du finner oppskrift på her:  

http://aperitivomat.blogg.no/1484588444_gulrot_og_sellerirotp.html

  

Vinforslag: Denne maten fortjener en bedre vin. Det smaker godt med en rik og moden rødvin, fra øverste hylle, og gjerne en godt lagret utgave. Vi brukte denne nydelige baroloen fra Josetta Saffirio – en vinprodusent vi har besøkt flere ganger. Du kan lese mer om det siste besøket vi hadde der her:

http://aperitivomat.blogg.no/1476107994_nissevinsmaking_og_tr.html

  

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg