Denne elggryten smaker nydelig. Jeg serverer den med kokte perlepoteter eller mandelpoteter ved siden av, men om du vil, kan du dele potetene i terninger og tilsette dem i gryta.
Start med å strimle og steke sopp i smør. Det smaker aller best med kantareller, men om det er utenfor sesong, kan du bruke aroma- eller sjampinjong. Tilsett 4 løk i strimler og la det steke til løken får farge. Ta soppen og løken ut av gryta, tilsett mer smør og 1 kg elgkjøtt i skiver (f.eks. bankekjøtt, rundbiff eller et annet kjøttstykke, gjerne fra forparten). Brun kjøttet godt, legg i soppen og løken igjen og tilsett fløte, til det akkurat dekker kjøttet. Tilsett 3 ss viltfond, 2 laurbærblader, 10 knuste einerbær og 1 ts pepper. La det koke i minimum 2 timer (smak om kjøttet er mørt, om ikke kan det få koke enda litt til). Mot slutten av koketiden tilsettes 8 gulrøtter i skiver, 1/2 selleriot i terninger og 4 persillerøtter i terninger. Smak til med salt og pepper.
Så godt det så ut!
Elgkjøtt er bare nydelig. Takk for godt tips, og ha en fin dag
Kari Elisabeth Solum: Ha en fin dag, du også
Ser gott ut