Kokostonkatsu – en deilig japansk rett

Tonkatsu er en nydelig japensk rett. Jeg har brukt svinefilet, men du kan også bruke svinekoteletter.


 

Svinefilet: Pisk sammen 2 egg med 2 ss olivenolje. Del 800 g svinefilet i tommetykke skiver og bank skivene flate. Krydre dem med salt og pepper, vend dem i 100 g rismel, så i eggeblandingen og tilslutt i 200 g kokosmel. Stek dem i en panne med olje, ca. 2-3 minutter på hver side, til de får lekker gylden farge.

    

 

Kålsalat: Snitt 1 kålhode fint. Skær topp og bunn av 1 grapefrukt og skjær av skallet. Skjær ut filetene og legg dem i en skål. Pres saften ut av ?skroget?. Masser kålen med litt salt og grapefruktjuicen. Smak til med Mirin og salt. Vend inn grapefruktfiletene inn i kålen. Dryss over sesamfrø.

Tonkatsusaus: Bland 40 g tomatpuré, 2 ss.  Worcestershiresaus, 1 ss  soyasaus, 1 ss  Mirin, 1 ss  sukker, 1 ss dijonsennep og 1 fedd finhakket hvitløk. Smak om det må ha mer soyasaus eller Mirin.

Servering: Anrett med ris i bunnen, så svinefiletene. Hell saus over og server salaten ved siden av.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg