Kylling tikka masala er en indisk klassiker. Denne oppskriften har litt sting av chili, men du kan lage den så sterk du vil, ved å tilsette mer.
2 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ss frisk, revet ingefær
1/2 ts salt
1 1/2 dl yoghurt naturell
2 ss rapsolje.
800 g kyllingfilet
2 ss ghee (eller smør)
2 strimlede løk
2 fedd finhakket hvitløk
1,5 ts reven ingefær
1,5 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
1 finhakket chili
3 dl yoghurt
Start med marinaden: Bland garam masala, paprikapulver, ingefær, salt, yoghurt naturell og rapsolje. Skjær kyllingfileten i terninger og bland dem godt inn i marinaden. Mariner kyllingen i minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over.
Ta kyllingbitene opp av marinaden og ta vare på resten av marinaden.). Stek kyllingen på høy varme.
Til sausen ghee (eller smør) i en gryte. Tilsett løken og fres den til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett hvitløk, reven ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese videre i et minutt under omrøring.
Tilsett hakkede tomater, resten av marinaden og chili og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett yoghurt og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og ev. sukker og kjør den jevnere med en stavmikser.
Legg kyllingbitene i sausen og la det hele trekke ved lav varme i ca.15 minutter. Rør inn strimlet paprika og hakket frisk koriander og server med kokt ris, raita, mangochutney, nanbrød og pappadums.
Du finner oppskrift på deilige nanbrød med hvitløk her:
http://aperitivomat.blogg.no/1485494510_nydelige_nanbrd_med_hvilk.html
eller mitt favorittnanbrød peshwarinan her:
http://aperitivomat.blogg.no/1475154012_peshwari_naan.html
Du finner flere spennende oppskrifter fra India her:
http://aperitivomat.blogg.no/indisk.html
Nam nam 🙂
Den ble veldig sterk, så jeg spedde den ut med fløte og kulturmelk, slik at den ble mildere. Tror jeg reduserer på mengden med garam masala neste gang 😉
Kari Elisabeth Solum: Det høres ut som om din garam masala er sterkere enn min. Bra du fant en løsning 🙂
Ja tror det må være den 😀