Kylling tikka masala er en indisk klassiker. Denne oppskriften har litt sting av chili, men du kan lage den så sterk du vil, ved å tilsette mer.
2 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ss frisk, revet ingefær
1/2 ts salt
1 1/2 dl yoghurt naturell
2 ss rapsolje.
800 g kyllingfilet
2 ss ghee (eller smør)
2 strimlede løk
2 fedd finhakket hvitløk
1,5 ts reven ingefær
1,5 ss garam masala
2 ss paprikapulver
1 ts chilipulver
1 boks hakkede tomater (helst Mutti)
1 finhakket chili
3 dl yoghurt
Start med marinaden: Bland garam masala, paprikapulver, ingefær, salt, yoghurt naturell og rapsolje. Skjær kyllingfileten i terninger og bland dem godt inn i marinaden. Mariner kyllingen i minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over.
Ta kyllingbitene opp av marinaden og ta vare på resten av marinaden.). Stek kyllingen på høy varme.
Til sausen ghee (eller smør) i en gryte. Tilsett løken og fres den til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett hvitløk, reven ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese videre i et minutt under omrøring.
Tilsett hakkede tomater, resten av marinaden og chili og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett yoghurt og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og ev. sukker og kjør den jevnere med en stavmikser.
Legg kyllingbitene i sausen og la det hele trekke ved lav varme i ca.15 minutter. Rør inn strimlet paprika og hakket frisk koriander og server med kokt ris, raita, mangochutney, nanbrød og pappadums.
Du finner oppskrift på deilige nanbrød med hvitløk her:
http://aperitivomat.blogg.no/1485494510_nydelige_nanbrd_med_hvilk.html
eller mitt favorittnanbrød peshwarinan her:
http://aperitivomat.blogg.no/1475154012_peshwari_naan.html
Du finner flere spennende oppskrifter fra India her:
http://aperitivomat.blogg.no/indisk.html
Nam nam
Den ble veldig sterk, så jeg spedde den ut med fløte og kulturmelk, slik at den ble mildere. Tror jeg reduserer på mengden med garam masala neste gang
Kari Elisabeth Solum: Det høres ut som om din garam masala er sterkere enn min. Bra du fant en løsning
Ja tror det må være den