Kylling tikka masala

Kylling tikka masala er en indisk klassiker. Denne oppskriften har litt sting av chili, men du kan lage den så sterk du vil, ved å tilsette mer.

 

2 ss garam masala

2 ss paprikapulver

1 ss frisk, revet ingefær

1/2 ts salt

1 1/2 dl yoghurt naturell

2 ss rapsolje.

800 g kyllingfilet

2 ss ghee (eller smør)

2 strimlede løk

2 fedd finhakket hvitløk

1,5 ts reven ingefær

1,5 ss garam masala

2 ss paprikapulver

1 ts chilipulver

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

1 finhakket chili

3 dl yoghurt

Start med marinaden: Bland garam masala, paprikapulver, ingefær, salt, yoghurt naturell og rapsolje. Skjær kyllingfileten i terninger og bland dem godt inn i marinaden. Mariner kyllingen i minst 1 time i kjøleskapet, gjerne natten over.

Ta kyllingbitene opp av marinaden og ta vare på resten av marinaden.). Stek kyllingen på høy varme.

Til sausen ghee (eller smør) i en gryte. Tilsett løken og fres den til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett hvitløk, reven ingefær, garam masala, paprikapulver og chilipulver. La det frese videre i et minutt under omrøring.

Tilsett hakkede tomater, resten av marinaden og chili og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett yoghurt og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og ev. sukker og kjør den jevnere med en stavmikser.

Legg kyllingbitene i sausen og la det hele trekke ved lav varme i ca.15 minutter. Rør inn strimlet paprika og hakket frisk koriander og server med kokt ris, raita, mangochutney, nanbrød og pappadums.

Du finner oppskrift på deilige nanbrød med hvitløk her:

http://aperitivomat.blogg.no/1485494510_nydelige_nanbrd_med_hvilk.html

eller mitt favorittnanbrød peshwarinan her:

http://aperitivomat.blogg.no/1475154012_peshwari_naan.html

Du finner flere spennende oppskrifter fra India her:

http://aperitivomat.blogg.no/indisk.html

 

 

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg