Karamellsaus med salt:
Smelt 150 g sukker i en sautépanne (stekepanne med høye kanter) på middels varme. Sukkeret skal nå bli til karamell. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet (da vil sukkeret krystaliseres). Hvis du føler du må røre, så vend heller på kjelen. Når sukkeret har blitt til karamell tar du kjelen av den varme platen og tilsetter 75 g romtemperert smør. Nå kan du røre. Sett kjelen tilbake på varmen og rør til smøret har smeltet. Det er ikke sikkert smøret vil blande seg skikkelig med karamellen, men ikke få panikk, når du tilsetter fløten og rører vil alt bli bra.
Tilsett 3 dl varm fløte, litt av gangen. Når all fløten er tilsatt lar du karamellsausenen småkoke i 3-4 minutter mens du rører. Tilsett 2 klyper maldonsalt og smak til. Sil karamellsausen, slik av eventuelle harde klumper blir fanget opp. Sausen kan brukes lunken på isen, men du kan også la den avkjøles i kjøleskapet, den vil da bli tykkere.