Franske makroner med salt karamell

Franske makroner med salt karamell høres kanskje rart ut, men det smaker ikke salt, den bare gir karamellen litt bedre smak.

Makronrøre

Bland sammen 125 g mandelmel og 175 g melis. Sikt blandingen og hiv eventuelle store klumper. Pisk 110 g eggehviter til de skummer og tilsett 4 ss sukker. Pisk til du har en skinnende marengs som er stiv nok til at du kan snu bollen opp ned uten at marengsen faller ut. Bruk en slikkepott og rør sammen marengs og mandelmelblandingen. Rør kraftig slik at du slår luften ut av marengsen. For å se om røren er ferdig kan du holde slikkepotten opp i luften, hvis røren sitter fast i slikkepotten er den for stiv. Hvis røren drypper sammenhengen ned fra slikkepotten er den ferdig. Ha røren i en sprøytepose med rund tupp og sprøyt rundinger på et bakepapir.

Nå skal makronene tørke. Hvor lang tid dette tar er veldig avhengig av været. Hvis det er varmt så kan det ta 30 minutter, hvis det regner og er kaldt kan det ta 1 time. Det som er viktig er at du skal kunne kjenne på toppen av makronen og kjenne at det har dannet seg en stiv hinne. Et tips for at tørkingen skal gå raskere er å sette ovnen på 150 grader. Åpne ovnsdøren og sett makronbrettet på ovnsdøren slik at varmen fra ovnen tørker makronene. Når hinnen er dannet kan du steke dem. Stek på 150 grader i ca. 12 minutter.

Avkjøles på rist.

Salt karamell:

Smelt 150 g sukker i en sautepanne på middels varme. Sukkeret skal nå bli til karamell. Ikke rør i sukkeret før det har smeltet (da vil sukkeret krystaliseres). Hvis du føler du må røre, så vend heller på kjelen. Når sukkeret har blitt til karamell tar du kjelen av den varme platen og tilsetter 75 g romtemperert smør. Nå kan du røre. Sett kjelen tilbake på varmen og rør til smøret har smeltet. Det er ikke sikkert smøret vil blande seg skikkelig med karamellen, men ikke få panikk, når du tilsetter fløten og rører vil alt bli bra.

Tilsett 1,5 dl varm fløte, litt av gangen. Når all fløten er tilsatt lar du karamellen småkoke i 3-4 minutter mens du rører. Tilsett 2 klyper maldonsalt og smak til. Sil karamellen slik av eventuelle harde klumper blir fanget opp. La karamellen avkjøles helt i kjøleskapet, den vil da bli tykk.

Ha i en sprøyte og fordel karamellen mellom hver makron.

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg