Bobotie – en godbit fra Sør-Afrika

Bobotie er en deilig krydret kjøttpudding fra Sør-Afrika.


Legg brødbiter av 1 brødskive i 1 dl melk. Stek 1 finhakkede løk 1 i 2 ss solsikkeolje til den er blank. Tilsett 1/2 ss paprikapulver, 1/2 ss gurkemeie, 1/2 ts karripulver, 1/2 ts malt ingefær, 1 ts pepper, 1 ts kajennepepper og 1/2 ts salt og stek i 2-3 minutter. Tilsett 1/2 boks hakket tomat (helst Mutti), 25 g tomatpuré, 50 g rosiner, 1 ss mangochutney, 1/2 ss rødvinseddik, 1/2 ss worcestersaus og rør godt. La det koke i 5 minutter. Ta brødet ut av melken, bland bitene med 500 g karbonadedeig og rør det godt inn i tomatblandingen. La det koke, mens du rører av og til i minst 1 time, til overflødig væske er borte.

Hell kjøttblandingen over i en ildfast form. Bland den gjenværende melken (fra brødbitene) med 1 sammenpisket egg og hell over blandingen. Pynt med laurbærblad. Stekes i vannbad, midt i ovnen på 180 grader i ca 1 time. Sjekk at den har stivnet.

 

Server med en god salat, mangochutney og ris, eller godt brød.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg