Kje er kanskje ikke så lett å få tak i. Jeg pleier å kjøpe mange kjelår på Meny ved Lillesand hver sommer og legge i fryseren, så vi kan ta det opp og kose oss med det gjennom hele vinteren. Det er mulig det kan bestilles hos Menybutikker i andre deler av landet, men det har jeg ikke prøvd på. Kjeet, som egentlig er fra slakter Eide, er marinert i en nydelig hvitløk- og urteblanding, og kan varieres ved å velge forskjellig tilbehør.
Denne gangen har jeg valgt å lage en gresk vri på kjeet. Start med å helle 1 flaske Mutti, hakkede tomater på flaske i en langpanne (om du ikke får tak i denne, kan du bruke 2 bokser av et annet merke). Tilsett 3 finhakkede hvitløk, 1-2 glass oliven, 4 løk i strimler, 1 aubergin i terninger, 1 squash i terninger, 500 g perlepoteter (eller mandelpoteter). Dryss over tsatzikikrydder og pepper.
Legg kjeet på toppen og sett i ovnen på 180 grader i 2-3 timer. Det er klart, når potetene er gjennomkokte.