Oksefilet med Guropoteter og nydelig fløtesaus

Denne retten er vel noe av det bedre jeg kan servere kjærsten til sønnen min. Jeg starter med potetene, siden de tar litt tid.

Skyll og vask 6 bakepoteter og skjær dem over på langs. Legg dem med skjæreflaten ned, på et bakepapir rislet med olje, salt og pepper. Stek på 200 grader i ca. 1 time. De er ferdig bakt, når innmaten er myk. Ta ut innmaten fyllet med en skje og bland den med 4 finstrimlede vårløk, 2 cm hvitløk fra tube, 200 g stekte baconterninger, 1 boks creme fraiche og 1/2 dl fløte. Smak til med salt og pepper. Legg fyllet tilbake i potetskallene og dryss over revet ost. Gratineres på 200 grader i ca. 15 min, til osten er gyllen på toppen.

Sausen lager du ved å steke 2 strimlede løk i smør. Hell løken over i en kjele. Stek 1 pk skivet sjampinjong i det samme smøret og hell den over i den samme kjelen. Krydre godt med pepper, grillkrydder og paprikakrydder. Skjær paprika i terninger, du kan gjerne blande flere farger og legg den i kjelen. Hell på 1/2 ltr. fløte og tilsette 1 dl. soyasaus. Kokes til sausen har passe konsistens.

Indrefileten har fått kose seg i en marinade over natten og er deretter brunet på alle kanter, før den er satt i ovnen på 125 grader, med steketermometer, til den har en kjernetemperatur på 56 grader. Om du ikke har tid til å marinere den, kan du krydre den med krydder du liker, før du bruner den.

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg