Fiskepudding er noe av det trøtteste jeg vet, men jeg har funnet ut at den blir så spennende du gjør den til selv. Her har jeg servert den med ovnsbakte småpoteter, agurksalat og en nydelig saus med pastis.
Jeg starter med småpotetene. Jeg risler litt olivenolje i en langpanne, deler potenene i to, legger dem i langpanna, tar på salt og pepper, risler over litt mer olje og setter dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur jeg ned til 200 grader og lar dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Start sausen med å frese 2 finhakkede løk, 3 gulrøtter i terninger, 1 fedd finhakket hvitløk og 1/2 fennikel i terninger i 100 g smør, til løken er mør. Tilsett 2 fiskebuljongterninger og 1 dl hvitvin. Kok til fuktigheten nesten er borte. Tilsett 1 dl Pastis (eller et annet anisbrennevin), 1/3 ltr fløte og 1 boks creme fraiche. Legg i fiskepudding i terninger. Kok langsomt opp, så fiskepuddingen blir varm og tilsett en god neve finhakket kjørvel.
Så godt det så ut! 🙂
du burde begynne å skrive hvor mange personer hver oppskrift er beregnet på 🙂
Anonym: Takk for tips. Om det ikke står noe annet, er oppskriftene til 4 pers.