Kveite med linser, rødvinssaus, ertepuré og gulrot- og sellerirotpuré

Kveite er en av mine fiskefavoritter. Denne varianten med rødvinssaus, smaker nydelig.

Brun 300 g aromasopp eller sjampinjong i smør i ei panne. Det tar 3-4 minutter.

Finhakk 3 fedd hvitløk og 4 store eller 8 små sjalottløk, og la det surre med i panna i 1 minutt etter at soppen har begynt å få brunfarge. Tilsett 1 dl rødvin, 2 dl kyllingkraft og 3 dl fløte. Kok inn til det tykner. Smak til med honning, salt og pepper.

Linsene kokes etter anvisning på pakken.

Baconet legges på bakepapir i en langpanne i stekovnen på 200 grader til det er perfekt crispy. Dette er en smart måte å steke bacon på, som ikke spruter ned halve kjøkkenet. Du bruker dessuten mindre fett.

  

Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.

Oppskrift på ertepuré finner du her:

http://aperitivomat.blogg.no/1479026257_ertepur.html

  

og oppskrift på gulrot- og sellerirotpuré, finner du her:

Gulrot- og sellerirotpuré – AperitivoMat.no

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg