Søtpotetsuppe med smak av Thailand

Denne suppen smaker veldig godt og kan gjøres så sterk du vil, med å tilsette mer chili.


 

Fres 2 finhakkede løk til den blir blank og myk i litt olje. Tilsett 2 fedd hvitløk, 1 ss reven ingefær og 2 ss rød currypaste og fres videre under omrøring i et par minutter.

Tilsett 500 g skrelt søtpotet i terninger, 7 dl hønsebuljong og 6 dl kokosmelk. Kok opp og la det koke videre til søtpotetene er helt møre, det tar ca. 20 minutter.

Kjør suppenhelt glatt med en stavmikser.

Smak suppen til med salt og saften fra 1 lime. Dryss over litt finsnittet chili ved servering og pynt med litt koriander, sprøstekt spekeskinke og søtpotetchips.

Skinka lages enkelt ved å legge den utover et bakepapir og sette den i ovnen på 150 g til den blir sprø. Ta den ut og knus den lett. 

Chipsen er også enkel å lage.Skrell søtpotet, bruk ostehøvel for å få fine, tynne skiver. Legg den deretter utover et bakepapir og sett den i ovnen på 150 g til den blir sprø.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg