Lammetagine

Mye av maten i Tunisia er laget i en tagine, som er en slags leirkrukke med et konisk lokk. Det fine med denne er at den kan settes direkte på åpen varme. Om du ikke har en tagine, kan du bruke en stor gryte.

Skjær 1 kg lammefilet i terninger. Bland 1 ts. kajennepepper, 2 ts sort pepper, 2 ss malt ingefær, 1 ss gurkemeie, 1 kanelbark og 1 ss malt spisskummen. Gni kjøttet inn med halvparten av krydderet og la det hvile over natten. Resten av krydderblandingen skal brukes i sausen senere.

Varm 4 ss olivenolje i taginen. Stek 3 finhakkede løk, 4 finhakkede fedd hvitløk og 2 gulrøtter i terninger sammen med resten av krydderiblandingen på lav temperatur i 8-10 minutter. Tilsett kjøttet og la det brunes med i noen minutter.

Tilsett 1 flaske (eller 2 bokser) hakkede tomater (helst Mutti). Tilsett 100 g tørkede aprikoser, 50 g dadler og en klype safran. Tilsett 2 dl. hønsefond. La det koke i 30 minutter.

Serveres med hakket koriander og naturligvis couscous, smakt til efter behag. Jeg har tilsatt finhakket mynte, finhakket koriander og rosiner.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg