Denne gryteretten er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer til 4 personer. Jeg har brukt ytrefilet for at det skal gå raskt. Du kan også bruke forpart, men da bør det koke et par timer, til kjøttet er mørt.
Start med å brune terninger av til sammen 800 g lamme- og kalvekjøtt (ca. halvparten av hver). Tilsett finhakkede 3 løk og brun videre i noen minutter. Tilsett 1 pk aromasopp og 1 pk. sjampinjong i skiver og la det brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett 2 fedd finhakket hvitløk, 1/2 flaste hvitvin, 2 laurbærblader, 2 ts timian, 2 ts rosmarin, 2 ts nykvernet pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett 4 ss oksefond, 8 poteter i terninger, 1 søtpotet i terninger, 4 gulrøtter, finhakket bladpersille og 3/4 ltr. fløte. La det koke i noen minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper og server gjerne med godt brød.
Mmm, det så utrolig godt ut 🙂