Kalv- og lammegryte

Denne gryteretten er enkel å lage. Den er også praktisk på f.eks. hyttetur, siden alt er i én gryte. Oppskriften passer til 4 personer. Jeg har brukt ytrefilet for at det skal gå raskt. Du kan også bruke forpart, men da bør det koke et par timer, til kjøttet er mørt.


Start med å brune terninger av til sammen 800 g lamme- og kalvekjøtt (ca. halvparten av hver).  Tilsett finhakkede 3 løk og brun videre i noen minutter. Tilsett 1 pk aromasopp og 1 pk. sjampinjong i skiver og la det brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett 2 fedd finhakket hvitløk, 1/2 flaste hvitvin, 2 laurbærblader, 2 ts timian, 2 ts rosmarin, 2 ts nykvernet pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett 4 ss oksefond, 8 poteter i terninger, 1 søtpotet i terninger, 4 gulrøtter, finhakket bladpersille og 3/4 ltr. fløte. La det koke i noen minutter, til sausen tykner. Smak til med salt og pepper og server gjerne med godt brød.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg