Pizzasnurrer

Gratulerer med dagen!

17. mai er først og fremst barnas dag. La dem få hjemmelagde pizzasnurrer til lunsj eller middag og de vil bli både lykkelige og mette.

Start med bunnen. Bland 6 dl tipo 00 mel med 2 ss olivenolje, 1 ts salt, 1 ts sukker og 1/2 pose tørrgjær. Rør inn lunkent vann (ca 2,5 dl) og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet.

Kjevle deigen flat. Den skal være ca. 30 x 50 cm. Legg på det fyllet du ønsker.

Jeg har brukt hjemmelaget pizzasaus, som er laget av 1 boks hakkede tomater fra Mutti, 1 finhakket løk, 1 laurbærblad, 1 ss tørket oregano, 2 finhakkede fedd hvitløk, 1 ss tørket basilikum, 1/2 ts pepper, noen dråper tabasco, 1 ts knust fennikel. Det må koke lenge, gjerne en time eller mer.

På sausen har jeg lagt finhakket rødløk, finstrimlet purre, små kjøttboller og pepperoni. Jeg har krydret med oregano og strødd på ost. Det er viktig at du ikke legger på for mye fyll, for da blir det vanskelig å rulle sammen.

Når du er fornøyd med fyllet, rulles deigen sammen til en lang pølse, som skjæres i ca. 1,5 cm tykke skiver. Legg snurrene på et stekebrett kledt med bakepapir og dryss på ekstra ost. Etterhev pizzasnurrene i ca. 30 minutter. Stek på 225 °C i ca. 15 minutter.

9 kommentarer

Siste innlegg