Denne lasagnen er nok mer for den viderekomne, med sin nydelige smak av trøffel.
Start med kjøttsausen:
Brun 2 finhakkede løk og 1 pk sopp i skiver. Tilsett 600 g karbonadedeig, 4 laurbærblader 1 ss tørket oregano og 1 ss timian. Stekes videre til karbonadedeigen er brun. Tilsett 3 finhakkede fedd hvitløk, 2 ts trøffelolje og hell på rødvin til det akkurat dekker kjøttet, 1/2 fl. Kalvefond. Kokes uten lokk i ca. 30 minutter, til rødvinen har fordampet. Tilsett 1 boks hakkede tomater (helst Mutti) og 1/2 glass finhakkede, soltørkede tomater. La det koke i ca. 15 minutter, til den får en fin konsistens. Smak til med salt, pepper og ev. mer urter.
Den hvite sausen lages slik:
Smelt 2 ss smør i en kjele og rør inn 2 ss hvetemel. Spe med 4 dl melk. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 5 minutter. Rør av og til så det ikke brenner seg fast. Smak til med salt og pepper og tilsett 100 g reven parmesan.
Legg kjøttsaus, hvit saus og lasagneplater lagvis i en ildfast form og ha 100 g reven ost, gjerne vellagret, på toppen.
Stekes i ovn i på 175 grader i ca. 45 minutter. Server med en god salat.
Det så veldig godt ut 🙂
Takk 😍
Så veldig god ut!
Takk 😍