Kveite er en nydelig fisk. her har jeg laget en variant med potetpuré, smørdampede grønnsaker og en spennende saus med rosévin og appelsin.
Sausen:
2 finhakkede sjalottløk blankes i smør. Tilsett 2 stjerneanis, 4 kardemommefrø 1 laurbærblad og 1 finhakket fedd hvitløk. Tilsett 2,5 dl søt rosevin og 2,5 dl appelsinjuice. Kokes ned til halv mengde. Tilsett 1 ss fiskefond, 1/2 dl fløte, 1 ss honning og 1 bunt finhakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.
Kveita:
Gi kveita et dryss med salt og pepper, før den stekes i ildfast form med litt smør i stekeovnen på 180 grader i ca. 12 minutter. Om du bruker steketermometer kan du ta ut formen når termometeret viser 48 grader.
Perfekt potetpuré:
Skrell 500 g mandelpoteter, skjær i biter og kok møre i usaltet vann. Hell av kokevannet og la potetene dampe av seg uten lokk, slik at de blir tørre på overflaten. Mos potetene, og rør inn smeltet 150 g smør og 6 ss fløte. Pisk til du får en jevn og luftig puré. Smak til med salt og pepper.
Server kveita med sopp, smørdampede grønnsaker, sausen og potetpuré.