Denne deilige kaken serverer jeg mens den fortsatt er ganske varm. Det er sønnen min som fant oppskriften på en amerikansk matside. Vi serverer den med is, friske bær og vaniljesaus. Den kan gjerne fryses.
Banan- og ostekake:
Banankakedeigen:
2 bananer, skrelt
1 stort sammenpisket egg
1,2 dl brunt sukker
0,6 dl sukker
0,6 dl romtemperert smør
1 ts vaniljeekstrakt
0,6 dl gresk yoghurt
2,4 dl hvetemel
1 klype salt
1 ts bakepulver
Kremostfyll:
1 stort egg
100 g temperert kremost naturell
0,6 dl sukker
3 ss hvetemel
Varm ovnen til 180grader.
Bland knuste bananer, egg, brunt sukker, sukker, smør, vaniljeekstrakt, og yoghurt i en bolle. Tilsett mel, salt, og bakepulver og bland det godt sammen.
Til kremostfyllet blandes egg, kremost, sukker, og mel i en liten bolle.
Hell halvparten av bananrøren i en smurt form. Hell kremostfyllet over bananrøren. Hell resten av bananrøren på toppen.
Stekes i ca 50 minutter på 180 grader. Sjekk med en trepinne og den er ferdig. Avkjøles på rist i minimum 15 minutter.
Du finner en deilig oppskrift på hjemmelagd is her:
http://aperitivomat.blogg.no/1476605834_hjemmelaget_vaniljeis.html
Dette så godt ut 🙂
Så godt det så ut! 🙂