Jeg er veldig glad i thaimat. Her er en deilig fiskesuppe toppet med reker. Det smaker best med ferske reker, men om du bare får tak i frosne, fungerer det også. Denne oppskriften passer til 4 personer.
4 ss nøytral olje
1 løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
8 cm rød chili, finhakket
4 cm fersk ingefær, revet
4 ts rød curry paste
4 ts fishsauce
4 ts limesaft
6 dl kokosmelk
8 dl grønnsakskraft
2 stilker sitrongress
4 kaffirlimeblader
1/2 grønn squash i tynne strimler
1 gulrot i tynne strimler
200 g filet av hvit fisk i terninger
Frisk koriander
100 g pillede reker
Varm olje i en kjele på middels sterk varme. Surr løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett finhakket chili, revet ingefær og currypaste og la det surre et par minutter. Ha i fiskesaus, limesaft, kokosmelk, kraft, sitrongress og limeblad, skru opp varmen og kok opp under omrøring. La suppen småputre på lav varme i ca 5 minutter.
Skru ned varmen på det laveste. Legg strimler av squash og gulrot i suppa, sammen med fisken. La alt trekke noen minutter (uten at det koker). Ta ut limeblader og sitrongresset. Server med reker, koriander og godt brød.