Helstekt kalvefilet med konjakk- og cavasaus og pommes frites

Kalvefilet smaker deilig og med denne nydelige sausen kan du be inn til selskap, eller ha en spesielt romantisk middag. Denne oppskriften passer til 4 personer.

Sausen:

1 løk

2 ss smør

3 laurbærblader

2 dl cava

1 kanelbark

1/2 dl cognac

1/2 ts pepper

salt

2 ss kyllingfond

3 brune sukkerbiter

5 dl fløte

Finhakk løken og stek den brun i smør. Tilsett laurbærblader, cava, kanelbark, cognac og pepper. Kok det til det ser ser som grøt. Tilsett kyllingfond, sukkerbiter og fløte. Kokes videre til passe sauskonsistens. Smak til med salt og pepper.

  

Fileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Serveres med pommes frites og grønnsaker etter eget ønske.

Pommes frites finner du oppskrift på HER.

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg