Det er deilig med en varmende gryterett når det er litt ruskete vær. Om du får tak i kantareller, kan du gjerne erstatte soppen i oppskriften med det. Denne oppskriften passer til 4 personer.
800 g oksekjøtt (f.eks. rundbiff)
3 finhakkede løk
1 pk aromasopp
1 pk sjampinjong
2 fedd finhakket hvitløk
1/2 fl. hvitvin
2 laurbærblader
2 ts timian
2 ts rosmarin
2 ts nykvernet pepper
4 ss oksefond
10 poteter
4 gulrøtter
1 bunt persille
3/4 ltr fløte
Start med å brune terninger av oksekjøtt (f.eks. rundbiff). Tilsett løk og brun videre i noen minutter. Tilsett soppen i skiver og la det brunes sammen med kjøttet og løken. Tilsett hvitløk, hvitvin, laurbærblader, timian, rosmarin og pepper og la det koke inn til halv væskemengde. Tilsett oksefond, poteter i terninger, gulrøtter, finhakket bladpersille og fløte. La det småkoke i ca. 1 time. Smak til med salt og pepper og server gjerne med godt brød.