Greske kjøttboller er kjempegodt både til pasta og til meze (det greske navnet på tapas).
Jeg starter med tomatsausen, siden den bør koke lenge for å bli skikkelig sødmefylt og god.
2 bokser hakkede tomater (helst Mutti)
2 strimlet rødløk,
2 ts oregano,
2 fedd finhakket hvitløk
salt og pepper.
Alt legges i en kjele og kokes på lav varme til det blir søtlig.
Bollene:
650 gr lammekjøttdeig
1 ss tzatzikimiks
1/2 ts pepper
2 dl fløte
1 sammenpisket egg
1 finhakket løk
1 ss paprikapulver
Litt finhakket bladpersille
1 ts tørket oregano
Alt eltes sammen. Jeg pleier å steke en prøvebolle og smake om det trengs mer krydder. Form små boller. Legg dem på stekebrett med litt olje og stek dem på 200 grader til de får litt farge, før du legger dem i sausen og koker i 5 minutter.