Parmesanpanert kylling med salsa og grønn saus

Kyllingfilet kan brukes på mange måter. Denne varianten er panert i reven parmesan og serveres med hjemmelaget salsa, en kald urtesaus og båtpoteter.

4 store kyllingfileter

3 eggeplommer

2 dl revet parmesan

1 ts paprikapulver

1/2 ts kajennepepper

3 ss vann

3 ss hvetemel

1/2 ts salt

1/1 ts pepper

Rør sammen eggeplomme, parmesan, paprikapulver, kajennepepper og vann. Bland melet med salt og pepper. Snu først kyllingfiletene i melblandingen og deretter i eggeblandingen. Legg filetene i en ildfast form, som er rislet med olje. Bak i ovnen på 225 grader i ca. 30 minutter. Sjekk at de ikke er rosa.

 

Tomatsalsa:

4 tomater i små terninger

1/2 slangeagurk i små terninger

1/4 finhakket rødløk

2 ss finhakket bladpersille

Bland alle ingrediensene til salsaen og smak til med salt og pepper

 

Basilikumsaus:

2 dl kesam

2 dl finhakket basilikum

1 fedd finhakket hvitløk

Rør sammen sausen og smak til med salt.

 

Serveres med båtpoteter, som du finner oppskrift på her:

http://aperitivomat.blogg.no/1470374416_deilig_reinsdyrbiff_m.html

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg