Denne deilige varianten av pizza, har en smak av Jamaica. Denne oppskriften er nok til 2 pizzaer.
Start med bunnene. Bland 6 dl tipo 00 mel med 2 ss olivenolje, 1 ts salt, 1 ts sukker og 1/2 pose tørrgjær. Rør inn lunkent vann (ca 2,5 dl) og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Del deigen i to og trykk hver bunn runde og flate.
Når deigen hever kan du starte med marinaden/toppingen:
4ss jerk caribbean chili sauce
4ss rømme
1ss sterk sennep
Saften av 1 lime
3 strimlede kyllingfileter legges i halvparten av marinaden. Resten av marinaden spares i en bolle i kjøleskapet til du skal spise og brukes som topping.
Ta kyllingen opp fra marinaden og stek den nesten ferdig i en panne med litt olje.
Pizzasausen:
1 liten boks Mutti pizzasaus
1 fedd hvitløk
1 ts kanel
1 ts muskat
1 ts tørket timian
1 ts allehånde
2 brune sukkerbiter
Alt blandes i en kjele og kokes over lav varme i 5 minutter.
Forstek bunnene i noen minutter på 300 grader. Bre sausen utover pizzabunnene. Legg på kyllingen, 1 strimlet paprika, 1 boks ananas i biter, 100 g biter av blåmuggost, reven ost etter ønske, 50 g hakkede valnøtter og masse hel rød fersk chili (eller ikke så mye, om du ikke liker det).
Stek pizzaene videre på 300 grader, til de får fin farge. Når pizzaen er ferdig stekt, legger du på båter av lime og frisk koriander.