Pastagrateng er en rett som er enkel å lage og som faller i smak hos både liten og stor. Denne oppskriften passer til 4 personer.
500 g karbonadedeig
300 g pastarør eller skruer
2 finhakkede løk
2 fedd finhakket hvitløk
1/3 ltr fløte
1 boks hakede hermetiske tomater (helst Mutti)
2 ss tomatpuré
200 g revet ost
1 ts tørket oregano
2 stilker frisk oregano
1 ts timian
2 laurbærblader
Salt og pepper
Olje til steking
50 g reven parmesan
Kok pasta etter anvisningen på pakken.
Brun karbonadedeig, løk og hvitløk i en stekepanne med litt olje. Tilsett urter, fløte, tomater, tomatpuré, salt og pepper og la det koke på lav varme i 1 time.
Plukk ut laurbær og oreganostilker. Legg karbonadeblandingen og pastaen lagvis i en ildfast form, dryss et lag med parmesan midt i og dryss reven ost på toppen.
Stekes midt i ovnen på 200 grader til osten får fin farge. Det tar ca. 20-30 minutter.
Serveres med en god salat og kanskje litt godt brød.
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB