Første pizza i den nye pizzaovnen – kjempespennende og helt fantastisk godt

Vi var ganske spente når vi skulle steke pizza for første gang i den nye pizzaovnen og lagde deig etter alle kunstens regler. Det var litt ekstra spennende, siden vi hadde gjester, men resultatet ble over all forventning. Pizzaene var med hjemmelaget pizzasaus, fire slag ost, løk, aromasopp, spekeskinke og basilikum.

Pizzabunnen laget jeg kvelden i forveien, formet den til 5 emner og satte den, tildekket, på kjølerommet til neste dag.

Denne oppskriften gir 4 bunner tilpasset pizzaovnen. Bland 12 dl tipo 00 mel med 4 ss olivenolje, 2 ts salt, 2 ts sukker og 1 pose tørrgjær. Rør inn lunkent vann (ca 5 dl) og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Del deigen i fire og trykk hver bunn runde og flate.

 

Trykk ut hvert emne, så det blir skikkelig tynne bunner. 

Sausen lager jeg av 1 boks hakkede tomater fra Mutti, 1 finhakket løk, 1 laurbærblad, 1 ss tørket oregano, 2 finhakkede fedd hvitløk, 1 ss tørket basilikum, 1/2 ts pepper, noen dråper tabasco, 1 ts knust fennikel. Det må koke lenge, gjerne en time eller mer.

Når du har lagt på sausen, er det bare fantasien som begrenser hva du kan ha på, men husk at italienerne dynger ikke ned pizzaen med masse fyll.

 


 

Temperaturen  på ovnen unter stekingen var 430 grader. Selve stekingen går veldig fort (ca. 1 min.), så her må det følges med, så du ikke ender med kull.

 

Pizzaovnen er fra Forno og finnes i flere varianter:

https://forno.no/

 

Om du ikke har pizzaovn, kan du kjøpe pizzastein og lage den på grillen. Det blir også veldig godt.

Gå inn via linken og søk på pizzasten

https://advrl.com/261/56604/i

 

 

 

 

 

4 kommentarer
    1. NAM det der ser SPENNENDE ut ! Og godt. Var den vanskelig å sette sammen den pizzaovnen? Gratulerr foresten med superovn <3 Good helg 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg