Indiske grillspyd med kylling og kalv

Indiske grillspyd smaker deilig i varmen.

800 g ytrefilet av kalv skjært i strimler

4 dl yoghurt

1 løk

2 ss ingefær

2 ts chilipulver, eller mindre om du ikke vil ha det for sterkt

2 ts kanel

2 ts kumin

2 ts kardemomme

4 nellikspiker

salt og pepper

4 ss sitronsaft

2 ts gurkemeie

Finhakk løk og ingefær, knus nellik til pulver i en morter og bland det godt sammen med kanel, kardemomme, salt, pepper, sitronsaft, gurkemeie og yoghurt. Legg i strimlene med kjøtt og vend godt rundt. La det gjerne stå over natten, om du har tid.

Ta på engangshansker og tre kjøttet på grillspyd. Ta vare på resten av marinaden, siden den skal brukes i sausen.

Stek kjøttet i ca. 4 minutter på en grillen. Husk å pensle grillen med olje.

De kan også lages i ovnen på 220 grader, i ca. 10 minutter.

Til sausen smeltes 2 ss ghee (eller smør) i en gryte. Tilsett 2 strimlede løk og fres den til den blir gyllen, myk og litt karamellisert. Tilsett 2 fedd hvitløk, 1,5 ts reven ingefær, 1,5 ss garam masala, 2 ss paprikapulver og 1 ts chilipulver. La det frese videre i et minutt under omrøring.

Tilsett 1 boks hakkede tomater (helst Mutti), resten av marinaden og 1 finhakket chili og la det småkoke i 10 minutter. Tilsett 3 dl yoghurt og la sausen småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og ev. sukker.

 

 

Serveres med ris og nanbrød. Du kan selvfølgelig kjøpe ferdige brød, men du finner flere spennende varianter her:

http://aperitivomat.blogg.no/indisk.html

 

Det smaker også godt med pappadums, som kjøpes nesten ferdige i butikken og bare fritteres i litt olje, så de får dette utseendet:

Det smaker også godt med chutney til.

 

 

3 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg