Chapati er et lettlagd, indisk brød, som kan brukes til alle indiske middagsretter. De egner seg godt til frysing også, så det er bare å gange opp oppskriften og fryse ned i passe sorsjoner.
300 g hvetemel
3 ss rapsolje
180 ml lunkent vann
Ghee eller smeltet (klarnet) smør, om du ønsker
Elt godt sammen melet, vannet og 2 ss av oljen. La den hvile i minimum 10 minutter.
Kjevle deigen ut i et rektangel som er ca. 10 x 30 cm. Smør den siste skjeen med olje utover deigen og rull den sammen til en pølse. Del pølsen i biter på størrelse med golfballer. Kjevle hver golfball ut i tynne, flate lefser. De skal være så tynne at du nesten kan se igjennom dem.
Ved stekingen har jeg brukt pizzasteinen på grillen, men du kan også bruke en stekepanne, om du vil.
Hell 1 ts olje på stekeplaten. Legg på lefsene og stek til de puffer opp og blir brune, før du snur dem og steker dem i 1-2 minutter på den andre siden.
Avkjøl dem i en bolle dekket med fuktig tørkle.
Om du ønsker, kan du pensle chapatiene med ghee, eller klarnet smør rett før servering.
I blog frequently аnd I seriously appresciate уߋur information. Your article
has reaⅼly peaked myy interеst. I’m ցoing to take a note
of your blog and keeⲣ checking ffor new details ɑbout oncxe a week.
I opted іn for your Feed t᧐o.