Denne lunsjretten er en av mine favoritter. Det er viktig å bruke et godt brød, f.eks. landbrød. Oppskriften er beregnet til 1 persjon, så her er det bare å gange opp.
Start med båtpotetene. Risle litt olivenolje i en langpanne, del potetene i båter, legg dem i langpanna, ta på salt og pepper, risle over litt mer olje og sett dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skru ned til 200 grader og la dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.
Siden de sylta grønnsakene bare blir bedre av å få trekke litt, er det smart å starte med dem tidlig også. De kan gjerne lages dagen i forveien også. Du finner oppskriften her:
http://aperitivomat.blogg.no/1505113542_agurk_og_gulrotsalat_deilig_tilbehr_til_fisk.html
Det neste som er smart å gjøre er sausen. Du kan selvfølgelig kjøpe den ferdig, men den smaker mye bedre hjemmelaget. Du finner oppskrift på sausen her:
http://aperitivomat.blogg.no/1505113448_sennepssaus_til_rykelaksgravlaks.html
Skjær 2 skiver brød og rist dem i varm stekepanne, tilsatt olje og et par fedd hvitløk, til de blir gylne.
Krydre 200 g laks med fiskekrydder og stek den i smør i en annen panne, til den er nesten gjennomstekt, men ikke helt.
Legg 1 brødskive på en tallerken, legg på salat, med laksen oppa og den andre skiva på toppen. Spidd sanwichen med et lite grillspyd i tre, med den spisse enden opp. Tre på en sylta agurkskive, tomater og en limebåt.
Legg på poteter og de sylta gulrøttene. Sett på en bolle med litt sennepssaus. Pynt med litt god rogn og dill og server.
Så nydelig og godt det så ut! 🙂
elisebr: Takk ?? Ønsker deg en flott dag!
tusen takk 🙂 Ønsker deg å en fin dag 🙂