Vi spiser alltid ribbe på julaften. Ribba vår er kokt først, slik at vi får deilig møljekraft i tillegg. Det er lurt å lage mye av denne ribba, for den smaker helt nydelig kald på julefrokosten 1. juledag.
Ribbe i ønsket størrelse saltes godt med grovt havsalt på alle kanter og legges i langpanna med folie over i 3 døgn.
Ta vekk de overflødige saltet og kok den i 2-3 timer i en stor kjele, gjerne sammen med sylte eller rull. Når ribba er ferdig kokt, deles den i mindre biter og stekes i 2 timer i ovnen på 170 grader og deretter på 250 grader i 10 minutter. Mot slutten av steketiden, legger vi i julepølse og medisterkaker.
Om du heller vil lage en perfekt ribbe uten koking, finner du oppskrift her:
https://aperitivomat.blogg.no/1515072310_perfekt_ribbe.html
Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min, ved å gå inn HER og trykke “Follow”. Det er helt gratis 😊
Du kan også følge bloggen på FB