Karamellbrownies

Denne kaken er veldig mektig, så jeg bruker den kun til dessert. Den smaker også godt sammen med vaniljeis.

Brownies:

275 g smør

125 g mørk kokesjokolade 70% kakaoinnhold

4 egg

500 g sukker

40 g kakaopulver

250 g hvetemel

125 g lys kokesjokolade

Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt mørk sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn. Visp eggene lett sammen med sukkeret. Bland inn sjokoladesmøret. Sikt sammen kakaopulver og hvetemel og rør inn dette så du får en tykk, glatt sjokoladedeig. Hakk lys kokesjokolade i grove biter og bland inn i deigen til slutt.

Hell deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (cirka 20 x 30 cm) og smør den jevnt utover. Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i 30-35 minutter. Kaken skal fortsatt være litt bløt i konsistensen. La kaken avkjøles i langpannen og sett den i kjøleskapet til dagen etter.

Salt karamell: 

300 g sukker

3 ss vann

3 dl kremfløte

125 g smør i små terninger

0.5 ts maldonsalt

Bland sukker og vann i en tykkbunnet kjele. La blandingen koke uten noen som helst form røring. Du vil se at blandingen først tørker inn ettersom vannet fordamper, og at sukkeret deretter sakte smelter og blir flytende og lysebrunt. Tilsett smøret, og du røre rundt, så smøret smelter. Ta kjelen av platen og tilsett fløten litt om gangen, så ikke det bruser over. Rør godt og la det hele småkoke i 10 minutter under stadig omrøring. Ta kjelen av platen og la karamellen avkjøles i kjøleskapet til neste dag.

Neste dag:

Ta både kake og karamell ut av kjøleskapet et par timer før servering. Løft kaken ut av langpannen og dra av bakepapiret fra undersiden. Legg kaken på et fat. Smør karamellen utover kaken, dryss over litt maldonsalt og del kaken i firkanter.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg