Salte kjekspinner

Salte kjekspinner kan være godt til både supper og andre forretter. De kan varieres med å tilsette forskjellige urter, som passer til det de skal brukes sammen med. De er raske å lage og holder seg godt, om de oppbevares tørt i en brødpose.

2 dl sammalt hvete, fin

2 dl hvetemel

0.5 ts bakepulver

0.5 ts salt

3 ss smør

1 egg

1 dl melk

0.25 ts flaksalt

0.25 ts kvernet pepper

Kjør mel, bakepulver og salt i en kjøkkenmaskin med smøret i biter til det er smuldret. Tilsett egg og melk og kjør til en smidig deig. La deigen gjerne ligge litt i kjøleskapet før den kjevles tynt på et melet bord. Dryss over flaksalt og grovkvernet pepper og kjevle det ned i deigen.

Kjær strimler med pizzarulle og legg over på et stekebrett dekket med bakepapir. Prikk alle kjeksene godt med en gaffel så de ikke blåser seg for nye opp under stekingen. Stek i ovnen på 200 grader, til de er sprø og gylne (ca 10 minutter).

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg