Denne retten likes av både små og store og er en fin rett om du skal lære barn å like fisk.
400 g filet av laks
400 g valgfri pasta
400 g knuste hermetiserte tomater (helst Mutti)
1,5 dl fløte
1 dl rapsolje, eller en blanding av disse
3 fedd finhakket hvitløk
2 vårløk
Basilikum
Salt og pepper
Skjær laksen i passe stykker og ha på litt salt. Sett den til side.
Varm opp oljen i en gryte, kutt hvitløken og la den frese en kort stund. Den må ikke bli brunsvidd.
Tilsett tomatene sammen med et par klyper tørket basilikum eller en kvast med frisk basilikum.
La det småkoke i ca 15 minutter før du tilsetter fløten. Kok opp og smak til med salt og pepper.
Tilsett laksen og vårløken, kok opp igjen og la fisken trekke på kokepunktet i 5 -10 minutter
Serveres reven parmesan og nykokt pasta. Jeg har brukt en morsom variant jeg kjøpte på flyplassen i Verona.