Denne deilige retten med smak av Thailand, kan det meste forberedes i god tid før gjestene kommer og er enkel å servere til mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer:
650 g kyllingfilet
Marinade:
4 dl sweet chili dipping sauce
1 finhakket chili
3 fedd finhakket hvitløk
2 cm finrevet ingefær
Salt og pepper
Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingen i strimler og rør dem inn i marinaden og la det marineres i kjøleskapet i minimum to timer, men gjerne over natten. Kyllingen kan enten trekkes på grillspyd og grilles til de er gjennomstekte, eller legges utover en stekeplate, rislet med olje og stekes i ovnen på 200 grader til de er klare.
Limedipp:
Saften av 1 lime
3 dl tyrkisk eller gresk yoghurt
2 ts honning
1/2 ts salt
1 ts malt, svart pepper
Alt blandes og settes kaldt til den skal serveres.
Mangosalsa:
1 mango i terninger
1 finstrimlet vårløk
1/2 rød paprika i små terninger
1/2 agurk i små terninger
Saften av 1 lime
1 neve finhakket koriander
1/2 ts salt
1 ts pepper
Alt blandes og settes kaldt til den skal serveres.
Til servering:
8 tortillalefser, varmet i folie i ovnen på 150 grader i ca. 10 minutter.
1 potte frisk koriander
2 lime i båter
Server kyllingspydene med alt tilbehøret og la gjestene sette sammen sine egne varianter.