Kylling med mangosalsa og tortilla

Denne deilige retten med smak av Thailand, kan det meste forberedes i god tid før gjestene kommer og er enkel å servere til mange. Denne oppskriften er passe til 4 personer:

 

650 g kyllingfilet

Marinade:

4 dl sweet chili dipping sauce

1 finhakket chili

3 fedd finhakket hvitløk

2 cm finrevet ingefær

Salt og pepper

Bland alle ingrediensene til marinaden. Skjær kyllingen i strimler og rør dem inn i marinaden og la det marineres i kjøleskapet i minimum to timer, men gjerne over natten. Kyllingen kan enten trekkes på grillspyd og grilles til de er gjennomstekte, eller legges utover en stekeplate, rislet med olje og stekes i ovnen på 200 grader til de er klare.

 

Limedipp:

Saften av 1 lime

3 dl tyrkisk eller gresk yoghurt

2 ts honning

1/2 ts salt

1 ts malt, svart pepper

Alt blandes og settes kaldt til den skal serveres.

 

Mangosalsa:

1 mango i terninger

1 finstrimlet vårløk

1/2 rød paprika i små terninger

1/2 agurk i små terninger

Saften av 1 lime

1 neve finhakket koriander

1/2 ts salt

1 ts pepper

Alt blandes og settes kaldt til den skal serveres.

 

Til servering:

8 tortillalefser, varmet i folie i ovnen på 150 grader i ca. 10 minutter.

1 potte frisk koriander

2 lime i båter

Server kyllingspydene med alt tilbehøret og la gjestene sette sammen sine egne varianter.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg