Hotpot er en deilig rett fra Storbritania. Jeg har laget en variant med hjort og den ble helt nydelig også.
100 g smør
900 g hjort, gjerne fra forpart i store terninger
2 hakkede løk
4 gulrøtter i skiver
25 g hvetemel
4 ss worcestershire sauce
500 ml viltkraft, eller vann og fond
4 laurbærblader
900 g poteter i skiver
Brun kjøttet i en gryte med smør.
Stek løken og gulrøttene i samme gryte. Dryss over mel og rør rundt. Hell over worcestershire saus, hell over kraftenog kok opp. Rør inn kjøttet og laurbærene. Skru av varmen og legg over potetskivene. Dryss over salt, pepper og mer smør. Dekk med lokk og sett kjelen i ovnen på 180 grader i 4 timer.
Fjern lokket, legg på noen klatter smør, sett opp varmen til 200 grader og la stå til potetene får en lekker, brun farge.
Nå kan du få tilsendt nyheter fra bloggen, ved å melde deg på HER