BBQ-pizza smaker litt anderledes, siden jeg bruker BBQ-saus i stedet for vanlig pizzasaus. Jeg liker å bruke Baby Ray’s, men du kan bruke hvilken du vil.
1 stor pizzabunn
200 g stekt, strimlet kyllingfilet
BBQ-saus
1 boks mais
1 rødløk i tynne skiver
2 vårløk i fine strimler
1 pk aromasopp eller sjampinjong i skiver
Reven ost, gjerne flere varianter
100 g mozzarellaputer i biter
Lag pizzabunn på vanlig måte. Ikke kjevle den tynn, som i Italia, men den skal være som de bruker den i USA. Du lager den slik:
Bland 12 dl tipo 00 mel med 4 ss olivenolje, 2 ts salt, 2 ts sukker og 1 pose tørrgjær. Rør inn lunkent vann (ca 5 dl) og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Kjevle den ut og la den etterheve til dobbel tykkelse, før du legger på fyll og steker den.
Smør på BBQ-saus og legg på resten av ingrediensene, med mozarellaen og soppen på toppen. Stekes på 200 grader til den er gyllen.
Jeg som spiste middag for noen timer siden, ble sulten igjen. Veldig sulten. Ser godt ut. God helg.
Jon Kakapo: God helg til deg også
Åh! Nam!! Den så skikkelig god ut! Jeg har litt problemer med å få laget meg “normal” pizza nå, men tror jammen jeg skal forsøke å få laget meg en slags erstatnig til kvelden
Tusen takk for inspirasjon 
Der veien svinger: Bare hyggelig
Sååå godt