BBQ-pizza med kylling

BBQ-pizza smaker litt anderledes, siden jeg bruker BBQ-saus i stedet for vanlig pizzasaus. Jeg liker å bruke Baby Ray’s, men du kan bruke hvilken du vil.

1 stor pizzabunn

200 g stekt, strimlet kyllingfilet

BBQ-saus

1 boks mais

1 rødløk i tynne skiver

2 vårløk i fine strimler

1 pk aromasopp eller sjampinjong i skiver

Reven ost, gjerne flere varianter

100 g mozzarellaputer i biter

Lag pizzabunn på vanlig måte. Ikke kjevle den tynn, som i Italia, men den skal være som de bruker den i USA. Du lager den slik:

Bland 12 dl tipo 00 mel med 4 ss olivenolje, 2 ts salt, 2 ts sukker og 1 pose tørrgjær. Rør inn lunkent vann (ca 5 dl) og elt det godt sammen. Pass på at deigen ikke blir for fast, men heller nesten litt for våt (sånn at den akkurat kan trykkes ut). La den heve i minimum 1 time. Du kan også lage deigen dagen i forveien og la den heve langsomt i kjøleskapet. Kjevle den ut og la den etterheve til dobbel tykkelse, før du legger på fyll og steker den.

Smør på BBQ-saus og legg på resten av ingrediensene, med mozarellaen og soppen på toppen. Stekes på 200 grader til den er gyllen.

 

5 kommentarer

    1. Åh! Nam!! Den så skikkelig god ut! Jeg har litt problemer med å få laget meg “normal” pizza nå, men tror jammen jeg skal forsøke å få laget meg en slags erstatnig til kvelden 🙂 Tusen takk for inspirasjon 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg