Kryddernøtter

Det er morsomt å lage sine egne kryddernøtter. Jeg anbefaler denne, som smaker spennende av nord-Afrika.

 500 g nøtter etter eget ønske, f.eks. en blanding av paranøtter, mandler, hasselnøtter, valnøtter, cashewnøtter, pistasjnøtter

 ½ dl vann

 150 g sukker

 1 ts vaniljesukker

 ½ ts chilipulver

 ½ ts spisskummen

 ½ ts kanel

 ½ ts salt

 1 ss smør

 2 ts maldonsalt

Fordel alle nøttene i en langpanne, kledd med bakepapir og stek dem midt i ovnen på 200 grader i 5 minutter.

Ha resten av ingrediensene, unntatt smøret og maldonsaltet, i en stor, tykkbunnet kasserolle eller stekepanne med høye kanter, og kok opp. La sukkerlaken koke i 2-3 minutter, til alt sukkeret er oppløst, før du har i de ristede nøttene.

Rør hele tiden helt til sukkeret krystalliseres og nøttene blir grå og triste. Etter hvert vil sukkeret begynne å smelte igjen, så fortsett å røre. Det tar noen minutter før sukkeret smelter, et sted mellom 15-25 minutter. Ikke ha det så travelt at du bruker for sterk varme, for da kan sukkeret fort brenne seg.

Når alt sukkeret har smeltet, tilsetter du smøret. Rør rundt til alt har smeltet og ha det over på stekebrettet. La dem avkjøles i noen minutter før du knuser Maldonsaltet lett mellom fingrene og drysser det over nøttene. Når nøttene har blitt kalde nok til at du kan ta på dem, brekker du dem fra hverandre med hendene. Det er klissete, så bruk gjerne engangshansker. La dem avkjøles helt. Oppbevart i en tett boks holder nøttene seg gode i mange uker.

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg