Pannacotta er italienernes svar på karamellpudding.
Pannacotta med bringebærcoulis er en perfekt dessert å servere til mange gjester. Denne oppskriften gir en pannacotta med en nydelig konsistens og den kan gjøres klar dagen i forveien, om du vil. Denne oppskriften er passe til 8 personer.
Panna cotta:
10 dl fløte
200 g sukker
5 gelatinplater
2 vaniljestenger
Legg gelatinen i litt kaldt vann, så den blir geleaktig.
Kok langsomt opp 2 dl av fløten, sammen med sukkeret og vaniljestengene delt i to og frøene skrapt ut. Frøene skal også være med. La blandingen koke i to minutter.
Klem ut vannet av gelatinen og bland den inn i den kokte fløteblandingen. Tilsett resten av fløten og sil pannacottaen over i 8 porsjonsformer. Sett formene kaldt til de skal serveres.
Bringebærcoulis:
1,5 dl vann
1,5 dl sukker
500 g bringebær
Noen dråper limesaft
Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Kjør bringebærene i noen sekunder med stavmikseren og bland inn sukkerlaken. Hell blandingen gjennom en sil og smak til med limesaft.
Hell coulisen over pannacottaen ved servering og pynt med friske bær og/eller et mynteblad.
Se masse spennende nyheter fra Jotex her: