Pannacotta med bringebærcoulis

Pannacotta er italienernes svar på karamellpudding.

Pannacotta med bringebærcoulis er en perfekt dessert å servere til mange gjester. Denne oppskriften gir en pannacotta med en nydelig konsistens og den kan gjøres klar dagen i forveien, om du vil. Denne oppskriften er passe til 8 personer.

Panna cotta:

10 dl fløte

200 g sukker

5 gelatinplater

2 vaniljestenger

Legg gelatinen i litt kaldt vann, så den blir geleaktig.

Kok langsomt opp 2 dl av fløten, sammen med sukkeret og vaniljestengene delt i to og frøene skrapt ut. Frøene skal også være med. La blandingen koke i to minutter.

Klem ut vannet av gelatinen og bland den inn i den kokte fløteblandingen. Tilsett resten av fløten og sil pannacottaen over i 8 porsjonsformer. Sett formene kaldt til de skal serveres.

Bringebærcoulis:

1,5 dl vann

1,5 dl sukker

500 g bringebær

Noen dråper limesaft

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Kjør bringebærene i noen sekunder med stavmikseren og bland inn sukkerlaken. Hell blandingen gjennom en sil og smak til med limesaft.

Hell coulisen over pannacottaen ved servering og pynt med friske bær og/eller et mynteblad.

 

Se masse spennende nyheter fra Jotex her:

https://advrl.com/581/56604/f

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg