Jeg blir aldri lei av franske makroner. Her har jeg laget en variant med lakris, men uten fargestoffer. Denne oppskriften gir ca. 40 makroner.
160 g eggehvite (3-4 egg)
110 g mandelmel (ikke fettredusert)
200 g melis
4 ss sukker
2 ts lakrispulver (salt eller søtt)
Sikt mandelmel, lakrispulver og melis i en bolle. Pisk eggehvitene stive. Tilsett litt sukker av gangen mens du visper, fortsett å vispe til marengsen er fast og blank. Vend inn det tørre slikepott. Rør til røren renner av slikkepotten når du løfter litt av røren over bollen. Legg bakeark på et stekebrett. Fyll en prøytepose, med rund tupp, med røren. Sprøyt ut rundinger på størrelse med 20-kroninger. Ha litt mellomrom mellom, for de flyter litt ut. Dunk brettet forsiktig mot benkeplata for å få ut ev. luftbobler i røren. La makronene stå i romtemperatur i 1 time, til de har fått et skall på toppen. Stek makronene i 12-14 minutter på 150 grader. Følg med mot slutten, så de ikke blir stående for lenge. La makronene avkjøles helt på stekeplaten.
Fyll:
200 g romtemperert smør
1 dl melis
4 ts lakrispulver (salt eller søtt)
2 eggeplommer
2 ts lakrissirup (salt eller søt)
Pisk smøret og tilsett de øvrige ingrediensene mens du visper. Finn to og to makroner som passer sammen i størrelse. Legg smørkremen i en sprøytepose og sprøyt på den ene av makronene. Legg den annen makronen oppa, så det blir en hel makron.
Kan oppbevares i en tett boks i kjøleskap i opptil 5 dager. De kan også fryses i en tett beholder.
Dette så godt ut! Dette tror jeg er en oppskrift vert å prøve 🙂