Det kjekke med denne retten, er at den i tillegg til å smake godt, tilberedes alt i en form. Denne oppskriften er passe til 4 personer:
600 g poteter i terninger
4 gulrøtter i terninger
4 fedd hvitløk, finhakket
2 strimlede løk
1 neve finhakket persille
7,5 dl fløte
4 ss fiskefond
200 g reven ost
800 g laks, eller annen ønsket fisk
Legg poteter, gulrøtter, løk og persille i en ildfast form. Bland fløte, fond, hvitløk, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene. Sett midt i ovnen på 200 grader til potetene er møre. Gi laksen et dryss med salt og pepper og legg dem på toppen av de møre grønnsakene. Dryss ost over hele formen og stek videre til osten er gyllen. Da er også laksen ferdig. Pynt med litt persille og server.
1 kommentar
Så roligt med ett recept 🙂