Enkel lakserett i ovnen

Det kjekke med denne retten, er at den i tillegg til å smake godt, tilberedes alt i en form. Denne oppskriften er passe til 4 personer:

 

600 g poteter i terninger

4 gulrøtter i terninger

4 fedd hvitløk, finhakket

2 strimlede løk

1 neve finhakket persille

7,5 dl fløte

4 ss fiskefond

200 g reven ost

800 g laks, eller annen ønsket fisk

 

Legg poteter, gulrøtter, løk og persille i en ildfast form. Bland fløte, fond, hvitløk, salt og pepper og hell blandingen over grønnsakene. Sett midt i ovnen på 200 grader til potetene er møre. Gi laksen et dryss med salt og pepper og legg dem på toppen av de møre grønnsakene. Dryss ost over hele formen og stek videre til osten er gyllen. Da er også laksen ferdig. Pynt med litt persille og server.

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg