125 g smør
150 g sukker
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 jordbær til hver cupcake
Vaniljefrosting:
125 g smør, romtemperert
1 ts vaniljeekstrakt
1 vaniljestang
300 g melis
2-3 ss kremfløte
Litt limesaft
Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Pisk inn vaniljeekstrakt. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene, som blandes i røren. Sikt inn mel og bakepulver, som tilsettes sammen med fløten og bland til en klumpfri deig.
Sett papirformer i muffinsbrett. Fordel røren i formene til de er 1/3 fulle, legg i ett bær i hver kake og fyll videre til formene er 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca. 20 min, til de er gyllne og gjennomstekte. Avkjøles.
Frosting:
Pisk sammen smør og halvparten av melisen til en luftig smørkrem. Tilsett resten av melisen, vaniljeekstrakt, frø fra vaniljestang og fløte. Pisk kremen til den er lys og luftig. Juster med melis eller fløte, dersom kremen er for stiv eller flytende. Smak til med lime.
Fyll frostingen over i en sprøytepose og sprøyt spiraltopper på kakene.
Så deilig <3 Skulle gjerne tatt en bit eller flere av de 🙂
Dette så veldig godt ut, må absolutt prøves ut! Ha en fin sommer videre 😀
Carina Lie: Takk og god sommer til deg også ?
Det så godt ut 😀