Om du liker sjokoladefondant, vil du garntert like denne deilige dessertkaken også. Lavakaken er garantert mye lettere å lykkes med også, siden ganasjen i midten garantert blir perfekt, selv om du skulle glemme den et minutt eller to i ovnen.
Denne oppskriften gir 8 porsjoner
Ganasj:
400 g mørk sjokolade (om du liker bedre lysere sjokolade, kan du bruke det)
1 dl fløte
Smelt sjokoladen over vannbad. Tilsett fløten under omrøring. Sett i fryseren i minst 2 timer.
Kakerøren:
12 ss smør
300 g mørk sjokolade
6 store egg
1 dl lyst, brunt sukker
1 ts vaniljeekstrakt
2 ss grand marinier eller annen likør som passer til sjokolade
6 ss hvetemel
Smelt smør og sjokolade over vannbad. Pisk sammen egg og sukker i en stor bolle. Tilsett vaniljeekstrakt, likør og hvetemel. Hell den smeltede sjokoladeblandingen sakte over i eggeblandingen mens du visper det godt sammen.
Smør porsjonsformer med smør og dryss dem godt med sukker. Fyll opp med røre til ca 1/3 av formen. Legg i 1 kule av ganasjen i hver form. Fyll opp med røre, så det dekker ganasjen.
Stekes på 220 grader midt i ovnen i 11 minutter. Serveres med vaniljeis eller krem og friske bær.