Pão de Queijo (Brasiliansk ostebrød)

Jeg tror kanskje at dette er favorittbrødet mitt. Melet kjøpes i asiatiske butikker.

2,5 dl H-melk

1,25 dl nøytral olje, f.eks. raps

1 ts salt

3 dl tapiokamel (fås kjøpt i asiatiske butikker)

2 store egg

3 dl revet parmesanost

Sett ovnen på 230 grader.

Kok opp melk og olje i en gryte over middels varme, rør av og til. Ta gryten av varmen, tilsett tapiokalmelet og rør godt. Deigen vil være kornete dette tidspunktet.

Hell deigen over i en kjøkkenmaskin og la den avkjøles. Elt deigen i noen minutter med middels hastighet til den blir glatt ut og er kald nok til at du kan ta på den. Tilsett eggene, ett av gangen, mens du elter. Tilsett osten og elt videre til alt er godt blandet. Deigen skal nå være veldig klebrig, elastisk og myk med konsistens som en litt løs bolledeig.

Nå skal deigen deles i fine brød. Bruk en bolle med vann og en isskje. Dypp skjeen i vannet, ta biter av deigen med skjeen og sett den med litt mellomrom på bakepapir, kledd med bakepapir (ca. 12 per stekebrett). Dypp skjeen i vannet før du tar en ny bit av deigen.

Sett brettet i ovnen og senk varmen til 175 grader. Stek i 15 minutter til brødene har hevet seg, er tørre på utsiden og de begynner å bli gyllenbrune under. Avkjøl i noen minutter før de spises varme.

 

Om du vil fryse dem, gjøres det når de er ustekte, etter de er lagt på stekebrett. Når de er frosne, kan de legges over i en pose og settes på stekebrettet igjen når de skal brukes. Steketemperaturen og tiden blir den samme som om de blir stekt med en gang.

 

https://advrl.com/499/56604/7-c

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg