Vi lager den ofte på sommeren, siden den skal friteres, så vi kan gjøre det på utekjøkkenet. Denne oppskriften er passe til 4 personer.
Appelsinkylling – AperitivoMat.no
1 kg kyllingfilet
1 ss salt
1 ts pepper
2 dl maismel
9,5 dl hvetemel
1 egg
3,5 dl vann
2 ss nøytral olje
Kyllingen deles i terninger. Bland resten av ingrediensene og legg i kyllingen og la det hvile i 30 minutter. Varm frityrolje og legg i litt og litt av kyllingen. Friteres til det få gyllen fin farge.
Sausen:
2 ss nøytral olje
1/2 ts chiliflak
1 ts fersk, malt ingefær
2 ss hvitløk
1 dl sukker
1 dl brunt sukker
1 dl appelsinjuice
1 dl eddik
4 ss soyasaus
4 ss vann + 4 ss maismel til jevning
Bland alle ingrediensene (utenom jevningen) til sausen i en sautepanne eller gryte. La det koke i noen minutter, før jevningen røres sammen og tilsettes under røring. La det koke et par minutter til, før kyllingen tilsettes.
Serveres med ris eller nudler og en deilig salat.