Det er ikke så mye jobb med denne retten, selv om det tar lang tid, for mesteparten av tiden går med til at kjøttet enten er i kjøleskapet eller i ovnen.
4 oksekinn på cirka 300 g hver
2 fl rødvin (helst Amarone)
1 timiankvist
1 rosmarinkvist
10 hvite pepperkorn
2 laurbærblad
2 gulrøtter, 1 gul løk, 5 fedd hvitløk, 1 sellerirot og 1 purre i terninger
Sausen:
Oksekjakeavkoket
1/2 l kalvekraft
1 timiankvist
1 rosmarinkvist
10 hvitpepperkorn
2 laurbærblad
ev. mer rødvin
Brunt sukker
Maizenajevner
Salt og pepper
50 g smør
Start fire dager i forveien for optimalt resultat.
Rens oksekjakene for hinner og bland dem med rødvin, urter og pepper i en stor gryte. La kjøttet marinere i kjøleskap i tre dager.
Kvelden før det skal spises: Sett gryten i ovnen med lokk på 100 grader og la det stå til 1/2 time før servering. Ta opp kjøttet og sett til side.
Sausen:
Sil avkoket fra kjakene ned i en ny kjele og tilsett kalvekraften, ev. litt mer rødvin, urter og pepper. Reduser til halvparten. Smak til med sukker, salt og pepper. Jevn eventuelt sausen. Visp inn smør og legg i kjakene.
Server oksekjakene med potetmos og rotgrønnsaker som er smørdampet.
Du finner oppskrift på en perfekt potetmos her
Oppskrift på grønnsakene finner du her
Awesome! Gives a clear idea thanks from walmartnearme
Thanks 😍