Tunfisktataki er en av mine yndlingsretter. Om du er en av dem som synes sushi er i overkant rått, kan dette være den perfekte retten for deg. Om du skal ha gjester, er den også perfekt, siden den kan lages klar noen timer i forveien og settes kaldt så lenge. Denne oppskriften er passe til 4 forretter.
Tataki:
300 g tunfiskfilet
1 dl sesamfrø
1 potte frisk koriander
Nøytral olje til steking
Ponzusaus:
1/2 dl soyasaus
1/2 dl hoisinsaus
2 ss flytende honning
1 lime, saften
2 ss riseddik
2 ss revet ingefær
1 finhakket chili
2 finhakkede hvitløksfedd
5 ss hakket koriander
Til servering:
1 fennikel
Sitronsaft
Limebåter
Frisk koriander
Bland sammen ingrediensene til sausen. Sett den kaldt og la den stå i noen timer, så smakene får satt seg.
Skjær fisken i pene stykker (se bildet). Fres fisken raskt på hver side, den skal være rå i midten.
Hell litt av ponzusausen over på en flat tallerken og sesamfrø på en annen. Vend fisken i sausen, og deretter i sesamfrøene. Skjær i serveringsbiter.
Skjær fennikel i fine serveringsbiter og risle over litt sitronsaft. Legg en remse med fennikel på hver tallerken. Dander fisken på fennikelen. Dryss over litt frisk koriander. Server sausen ved siden av, i en liten bolle.