Kveita saltes og pepres og legges kaldt i en time eller to, før den legges i ildfast form med litt smør og bakes på 200 grader i ca. 20 minutter. Om du bruker steketermometer, skal den ha en kjernetemperatur på 48 grader.
Sylta agurk:
2 dl vann
½ dl eddik
1 ss sukker
1/2 ts pepper
Blandes godt sammen. Tilsett 1 agurk delt i tynne staver. La det stå og trekke i kjøleskapet i minimum 1 time.
Sjalottløken legges i ildfast form med litt smør og bakes midt i ovnen på 150 grader i 2 timer, så den blir mild og søt. Smårettbacon legges i ildfast form og settes i ovnen på 200 grader til den er sprø og gyllen. Rør av og til, så den blir jevnt stekt.
Sausen:
2 finhakkede løk
3 gulrøtter i terninger
1 fedd finhakket hvitløk
1/2 fennikel i terninger
100 g smør
2 fiskebuljongterninger
1 dl hvitvin
1 dl Pastis (eller et annet anisbrennevin)
1/3 ltr fløte 1 boks creme fraiche
Litt finhakket kjørvel.
Fres løk, gulrøtter, hvitløk og fennikel i smør, til løken er mør. Tilsett buljongterninger og hvitvin. Kok til fuktigheten nesten er borte. Tilsett Pastis, fløte og creme fraiche. Kok opp og sil av grønnsakene. Tilsett kjørvel og server.
Du finner oppskrift på gulrotpurè her:
http://aperitivomat.blogg.no/1523958784_gulrotpur.html
Ertepurè finner du oppskrift på her:
http://aperitivomat.blogg.no/1479026257_ertepur.html
Serveres med valgfrie poteter.
Er ikke den største fiske entusiasten, men dette så fantastisk ut!
Så hyggelig. Det er en av mine favoritter også. Ønsker deg en fin kveld.