Helstekt kylling med italiensk vri

Jeg ble inspirert til å lage denne retten en gang vi var i leiligeten i Spania, av alle ting. Den er enkel å lage, siden alt legges i samme form, som enkelt settes på bordet ved servering. Denne oppskriften er passe til 4-6 personer, avhengig av størrelsen på kyllingen.

1 kylling

Persillekvister

1 sitron i store terninger

8-10 poteter i tynne skiver

1 pk skivet sopp

4 strimlede løk

4 store gulrøtter i tynne skiver

1 pastinakk eller sellerirot i terninger

2 dl kyllingkraft, eller vann + fond

1 dl hvitvin

4 finhakkede hvitløk

2 laurbærblader

Salt og pepper

1 glass kapers

1 neve finhakket bladpersille  

1 sitron i halve båter 

Legg poteter, gulrøtter, sellerirot og løk i en stor ildfast form, smurt med litt olje. Bland hvitvin og kylingkraft med krydderet og hell det over. Sett i ovnen på 200 grader i ca 1 time.

Fyll kyllingen med sitronterninger og persillekvister (dette skal ikke spises). Legg kyllingen på toppen av grønnsakene og gi den et dryss med salt og pepper.

Stekes i 30 minutter, før kyllingen snus og stekes videre i 30 minutter til. Bruk en øse og hell over kraft ca. hvert 15. minutt.

Sjekk med en spiss kniv inn i låret på kyllingen. Dersom kraften som kommer ut er rosa, må retten få noen minutter til i ovnen, til kraften er blank. Dryss over litt finhakket persille før servering. Del opp kyllingen og server den sammen med grønnsakene og den deilige kraften. 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg