Jeg har servert denne kalvefileten med potetpurè og brokkoli, men det smaker godt med annet tilbehør også.
Gremolata:
1 potte finhakket dill
1 potte finhakket persille
2 fedd finhakket hvitløk
1 glass kapers
2 finstrimlede vårløk
2 dl mangoeddik
1 dl sitronolje
1 dl olivenolje
Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur til den skal brukes.
Du finner oppskrift på potetmos her:
http://aperitivomat.blogg.no/1501146244_perfekt_potetpur.html
Kalvefileten bør ha ligget i romtemperatur i ca. 30 minutter før grilling. La den ligge i ferdigkjøpt rub før grillingen, så blir den ekstra god. Brun fileten godt på alle kanter på grillen, før du legger den på den øvre hylla og lar den ligge der til den er ferdig stekt. Stikk gjerne inn et steketermometer, så er du sikrere på resultatet. Fileten er rød når den har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.